?Slab imunitet-Šta onda?

?Slab imunitet

Imuni sistem u tijelu služi za odbranu od vanjskih agresora (virusa, bakterija, gljivica i ostalih parazita) kao i od unutrašnjih kao što su tumori. Tijelo u sebi ima razvijen složen i dobro posložen sistem odbrane koji se sastoji od tri linije odbrane:

Koža kao vanjski i najveći organ – štiti nas od vanjskih uticaja (temperature, sunca, prašine i napada mikroorganizama)
Tkzv. vatrena linija – ona se aktivira kada se u organizmu već nađu strana tijela (antigeni). Podizanjem temperature, koju kontroliše hipotalamus, organizam se pokušava rješiti napadača.

Imuni sistem – koji se aktivira kada je antigen (strano tijelo) prodrlo u naše tijelo

Imuni sistem djeluje na bazi tri principa:

-Razlikovanje tuđeg od svojeg
-Razlikovanje zaraznog od nezaraznog
-Razlikovanje opasnog od neopasnog

Postoje i izuzeća u odbrani kada tijelo aktivira imuni sistem iako su u organizam prodrle strane bezopasne čestice (npr. polen). Takav primjer su recimo alergije. Ove bolesti su poznate i kao autoimune bolesti gdje tijelo napad samo sebe. Postoji cijeli niz autoimunih bolesti a neke od njih su multipla skleroza, bolesti štitnjače, reumatoidni artritis, kolagenoza …

U prirodi nalazimo savršen sistem odbrane od svih vrsta bolesti a to su biljke. Biljke su našle same odgovore na sve bolesti zato najnovija medicinska istraživanja posežu za spojevima iz biljaka. U svijetu danas više nego ikada rade na proučavanju ljekovitog bilja. U Njemačkoj liječenje ljekovitim biljem čini čak  39%.

Sprječavanje bolesti prirodnim putem je osnovna ideja i naše kompanije gdje imamo vrlo dobra rješenja za Vaš imuni (odbrambeni) sistem.
Više informacija možete dobiti na slijedeći broj telefona ☎️061321025 ili na mail info@forever.ba

www.forever.ba

Napiši komentar