Riješite se svrbeža, odklonite ekceme i dermatitis na prirodan način!

Veliki broj ljudi na planeti ima problem sa ekcemima (edem ili dermatitis).

Ima više različitih vrsta iritacije , najveći razlog su razne supstance i materijali koji izazivaju alergijske reakcije (tzv.Kontaktni dermatitis), razne infektivne reakcije (mikrobiotički ili gljivični ekcem), i reakcija na supstance koje unesemo u organizam (konstituciski ekcem).

Razvoj ekcema

Započinje najčešće blagim crvenilom koje često izaziva svrab i koje se postepeno pretvori u plikove.

Onda plikovi popucaju i pretvore se u kraste.

Nakon što krasta odpadne, na tom dijelu koža postaje glatka, obnovi se i izliječi.

Ali nerijetko ostane trag ili se infekcija povrati.

Da bi dijagnosticirali ekcem potrebno je uraditi alergijske nalaze da se spriječi ponovno pojavljivanje tako što ćemo izbjegavati tvari koje izazivaju alergijske reakcije i kožu njegovati sa Aloe Firstom da se ugasi upala i smanji iritacija za druge stadijume ekcema posebno za tvari koje unesemo u organizam odlično bi bilo shvatiti psihološke i imunološke razloge koji su sve to izazvali.

Za one koji imaju problem sa seboreom (Seboreični dermatitis), atopijskim dermatitisom, ili samo svrabom kože ili ekcemom preporučujemo da uradite kompletan tretman organizma kako bi odklonili probleme.

Tretman je potrebno uraditi iznutra i izvana:

Zašto i iznutra?

Zato što većina problema koji se pojavljuju na našoj koži imaju razlog lošeg funkcionisanja našeg unutrašnjeg sistema, pogotovo lošeg rada jetre i ostalih organa za filtraciju.

Savremena medicina te probleme rješava preporukom kortikosteroida, što je kratkoročno rješenje zbog velikog broja nuspojava u čitavom organizmu ( naročito kod djece i onih sa slabim imunitetom).

Aloe Vera Gel je pokazao odlične rezultate pri uspostavljanju ravnoteže naših organa pogotovu jetre koja je ključna pri suzbijanju dermatitisa i ostalih problema sa kožom.

Dobrobiti Aloe Vera Gela već u prvom mjesecu konzumiranja pokazuju odlične rezultate kod kontaktnog dermatitisa , atopijskog dermatitisa i seboreičnog dermatitisa. 

Savjetujemo da izvana ne čistite kožu agresivnim sapunima (sapun od Aloe Vera za oštećenu i osjetljivu kožu) i da više puta u toku dana nanesete Aloe First Sprej da bi ugasili upalne procese na koži i otvorili pore i tako omogućili bolje djelovanje Aloe Propolis kreme .

Ovo rješenje će vam potpuno prirodno pomoći da obnovite kožu i riješite kožne probleme.

 

Napiši komentar