Forever Garlic Thyme, Zašto Bijeli luk sa majčinom dušicom?

Forever Garlic Thyme, kao što ime kaže njegovi glavni sastojci su bijeli luk i majčina dušica (čuber) moćni antioksinansi bogati germanijumom i selenom. Odavnina nam je poznato dejstvo bijelog luka, njegovi efekti na ljudski organizam se cijene vijekovima. Sada je dejstvo dodatno pojačano majčinom dušicom. U narodu će svi reći da je bijeli luk odličan za prevenciju od gripe. Vjerovali ili ne bijeli luk u sebi sadrži preko 200 bioloških aktivnih materija. Među njima je najaktivniji Alicin koji se dobija gnječenjem čehna, a koji ima jak antibakterijski učinak. Također tu je alicinom-eterično ulje koje sadrži sumpor bez azota a odlično djeluje na krvne sudove i srce.

Ne samo da potkrepljuje prokrvljenost i ishranu srčanog mišića, on potkrepljuje rad svih krvnih sudova u organizmu. Ja bih posebno obratio pažnju na povoljno dejstvo kod prokrvljenosti i izhranjenosti srčanog mišića. Blagotvorno djeluje i na cjelokupni sistem krvnih sudova, posebno djeluje na periferne krvne sudove extremiteta te mozga i očiju. Forever Garlic Thyme djeluje povoljno i na sistem za varenje, pomaže kod liječenja bronhitisa i drugih plućnih poteškoća. Forever GArlic Thyme uništava veliki broj bakterija(ešerihiju, stafilokoke…)odličan je protiv puno virusai parazita, pomaže kod nesanice, dobar je za rad jetre, reguliše krvni pritisak. Forever Garlic Thyme treba uzimati kod poremećaja u crijevima(dijareje, kolitisa…), najnovija istraživanja su potvrdila da bijeli luk ima i antikancerogeno dejstvo. Dr. Vajs je objavio izvještaj o experimentu sa 22 svoja pacijentasa raznim poremećajima crijeva. Nakon uzimanja uzoraka urina i fecesa te snimanja probavnog trakta podijeljeni su u 2 grupe. Prva je tretirana bijelim lukom a drugoj nisu davani nikakvi lijekovi. Pri liječenju, kod prve grupe su postepeno nestali blagi oblici dijareje, glavobolje i drugi simptomi instentnih oboljenja. Na kraju je utvrdio da je kod prve grupe došlo do radikalne promjene Intestinalne flore, broj štetnih bakterija se smanjio a korisnih se povećao.

Naveo bih još da Forever Garlic Thyme blago razrjeđuje krv te snižava krvni pritisak. Svakako je odlična prevencija kod puno toga. Kupite sad vaš Forever Garlic Thyme https://forever.ba/prodavnica/garlic-thyme/ 

Telefon 061/321025

Napiši komentar