Dobrobiti intuicije i kako da je iskoristimo u personalnom razvoju!

Intuicija u personalnom razvoju!

Intuicija – Koliko ste puta poslušali svoj unutraünji glas, svoju intuiciju? Koliko ste puta imali povjerenja u svoj unutrašnji osjećaj?

Svaki put kada ste odbacili svoje unutrašnje vođstvo odbacili ste i intuiciju.

Svi mi  posjedujemo sposobnost intuitivnog doživljavanja svijeta. To je osjećaj koji svi imamo, ali ga rijetko saslušamo.

Svi ga zanemarujemo i olako shvatamo.

Sjetite se samo koliko ste puta sami sebi rekli: “E, znao sam! Zašto nisam poslušao svoj unutrašnji glas?!” Svaki taj put vi niste vjerovali sebi, niste uspjeli skontati šta vam to život u vama poručuje. Ipak, intuitivnu percepciju treba odvojiti  od hrpe ostalih izvora informacija koje lutaju glavom.

Naš um snažno nameće svoje navike podobnih misli. Intuicija nije misao, nije razum, nije vođena umnom putanjom.

Intuicija je osjećaj, nad-osjećaj koji suptilno ulazi u dubini vas. Intuicija je vrlo osjetljiva karakteristika koju posjeduje svako svjesno  živo biće..

Intuicija je suptilno osjećanje nečeg. Intuitivni glas često je suprotan od svega onoga šta um očekuje.

Mnogi stručnjaci su rekli da je smještena u desnoj polovini mozga, zajedno s većinom centara odgovornih za emotivnost i kreativnost.

Kada dugo razmišljate baveći se rješavanjem nekog problema, intuicija je “ono nešto” sto vam ponudi rješenje, naročito kada naveče hoćete da zaspite i uđete u alfa stanje sa mislima o tom problemu možete očekivati da vam se u snu javi riješenje. Intuicija nije ni znanje, ni pamet, a nije ni neki virtuozni talent. Intuicija je kao bljesak inspiracije.

Svima se vama vjerojatno dogodilo da se, kad vrtite neke filmove po glavi pokušavajući pritom naći odgovor na pitanje koje vas muči, kad najmanje očekujete, stvori ono sto ste tražili ili se odgovori ono što ste pitali.

Vaša unutrašnja mudrost konstantno komunicira sa vama, zavisi samo jeste li je svjesni, ovisno o tome koliko ste kao osoba duhovno pročišćeni, neovisni i oslobođeni materijalnih veza.

Intuicija počiva na dijelovima ljudskog uma koji su nedovoljno istraženi, ali sigurno je da je iskustvo može ojačati.

Intuicija se dijelom i “uči”, ali isključivo implicitno, kad mozak bilježi bez da ste toga svjesni, svjesno primimo 7 informacija u sekundi a podsvijest nekoliko hiljada.

Uvijek nam stoji na raspolaganju i spremna je pomoći samo je trebamo ispravno slušati. Svima je poznato da se intuicija zove i “šestim čulom”,   intuicija sve zna prije nego što se i dogodi i uvijek nam nudi odgovore.

Puno ljudi ima  fobije od svačega, strahovi, brige, tenzije i materijalno usmjerena svijest, preveliki ego, jasno ukazuju na nepovjerenje i neslušanje sebe te ono što ukazuje da se intuicija treba izdvojiti iz ogromne kolićine informacija, što nije nimalo lako.

Naše reakcije koje su proizašle iz slabosti i fobija nemaju nikakve veze s intuitivnom reakcijom.

One su čista nagonska reakcija usmjerena na očuvanje naše egzistencije.

Mi možda instinktivno reagujemo kao i većina životinja, da bismo izbjegli opasnost, prilagodili se,  utješili ili nametnuli odgovore nekoj situaciji, to nema nikakve veze sa intuicijom.

Svaki put kada sam poslušao intuiciju u bilo kojoj situaciji sam krenuo velikim koracima naprijed. Nekoliko puta mi je spasila i život…

Moja poruka vama je: oslušnite ponekad u dubinu svoga tijela i počnite vibrirati na istoj frekvenciji sa svojom intuicijom i počeće čuda da vam se dešavaju, kako u životu tako i u poslu…

 

Napiši komentar